På bloggen her leger jeg med lækre kager til fest, hygge og syndig fornøjelse. Jeg elsker god chokolade, så selvfølgelig er det afspejlet i bloggens navn: chokoladesansen - man kan vel godt have en ekstra sans bare til chokolade
lørdag den 10. september 2011
Velgjort VaniljeEkstrakt
For ikke så længe siden skrev jeg om vanilje.. lækre, fede, duftende og klistrede vaniljestænger fra Madagascar og Tahiti købt billigt over nettet - jæs!!
Når jeg har skrabet kornene ud af sådan en vaniljefætter, kommer den til at bo i min krukke med rørsukker sammen med alle de andre rare stænger, der har givet velsmag til kager og fromager og nu får deres otium i vaniljesukkeret.. der er lidt H.C. Andersen over det :-)
Tit bruger jeg dem efterfølgende i kompot o.lign. så bliver de trukket op af sukkeret og kommer over og hygger sig med en flok labre bær.
Nu har jeg fundet endnu en seniorbeskæftigelse til de saftige stænger, nemlig vaniljeekstrakt! De kommer i en portion ren vodka enten direkte efter brug eller efter et længere ophold i sukkerkrukken.. der er så djævlens meget vanillin i de tomme stænger, som kan udnyttes ved at trække smagen ud i alkohol :-)
Så går der ikke noget til spilde..
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)