AnisKage med CitronFromage

søndag den 16. december 2012

chokoladesansen tester: Stavblender

I de forløbne uger har jeg haft fornøjelsen af at teste en Bamix stavblender fra WhiteAway.



Bamix har ry for at være en af de kraftigste og mest holdbare stavblendere på markedet, og mange glade madører sværger til den i køkkenet, men jeg har aldrig prøvet en selv. Jeg var derfor spændt på, om den ville leve op til sit gode rygte, eller om det var ren hype.
Den model, jeg testede, kommer med tre forskellige blenderhoveder, en lille grinder og en holder til maskinen. Selv har jeg aldrig været den store fan af de holdere, der følger med stavblendere, for de er tit upraktiske og ikke ret pæne. Denne holder er heller ikke specielt smuk, men maskinen står faktisk godt i den, og der er plads til fire blenderhoveder.

Jeg har som sagt testet maskinen de sidste par uger og haft mulighed for at bruge den til nogle forskellige opgaver. Det første indtryk er, at selv om den er tung, ligger den rigtig godt i hånden og knapperne er meget lette at holde inde. Der er ellers et problem for de stavblendere, jeg selv har ejet i tidens løb, at knapperne har for meget modstand. Man bliver således ikke så hurtigt træt i hånden af at arbejde med Bamixen.
Herefter lægger jeg mærke til, at den er relativt støjsvag i forhold til både andre stavblendere og andre køkkenmaskiner generelt. Det er dejligt, at det ikke lyder som en byggeplads, når man blender en smoothie. Hvilket den er rigtig god til... selv i et normalt glas. Der er ingen sprøjt eller sprutten, og alle små stykker frugt kommer med, selv om den ikke kommer ned at røre bunden af glasset.
Selv om den blender fint i et glas eller en skål, ville jeg alligevel savne det høje blenderglas, der følger med stort set alle stavblendere i dag, hvis ikke jeg havde haft to til rådighed fra mine egne gamle stavblendere. Med denne model af Bamixen skal man købe det med som ekstraudstyr, og det samme gælder en minihakker med større kapacitet. Sådan en har jeg til min egen Wilfa stavblender, og jeg bruger den rigtig meget til mørdej og hakket chokolade mm. Hvis man imidlertid ejer en alm. foodprocessor, tænker jeg ikke, at man vil have samme behov for en stor minihakker, som jeg har.
Jeg er dog meget begejstret for den lille grinder, der effektivt har pulveriseret hel kanel og nelliker til brunkager og lavet sukker til flormelis.. den har en super størrelse til de opgaver, og det er normalt svært at få kanel malet helt fint, fordi det er så hårdt.





Jeg var også ret imponeret af den flade piskeskive, der følger med. Da jeg så den flade dims, forstod jeg ikke helt, hvordan den skulle kunne piske flødeskum.. men det kan den altså, og den gør det oven i købet rigtig godt. Det er fedt, for den lille skive fylder ikke nær så meget som et piskeris... Meeen den er altså kun god til at piske luft ind i ting som æggehvider, fløde og mælk. Den er ikke velegnet til at piske en kagedej. Der skal piskeris, håndmikser eller køkkenmaskine i sving.



Det var også min intention at prøve den spøjse piskeskive med hullerne til en gang mayonnaise, men jeg har simpelthen ikke fået det gjort mellem julegaveindkøb og småkagebagning. Jeg har også et par blogindlæg om julesmåkager, der ligger og venter på at blive skrevet færdige.



Sådan er det her i juletiden. Man har meget om ørerne, og alle anstrengelser skulle gerne munde ud i nogle hyggelige juledage. Selv synes jeg faktisk, at forberedelserne er næsten lige så hyggelige som selve julen. Men jeg glæder mig alligevel som et lille barn til juleaften med familien, maden og gaverne :-) Selvfølgelig håber jeg, at der ligger noget godt køkkengrej til mig under træet i år... Hvad med Jer? Hvilke køkkengadgets har I ønsket Jer i år?



OBS: Dette indlæg er sponsoreret.

mandag den 3. december 2012

Pyntede Peberkager - og Patetisk Postservice



Når en peberkagebager
bager peberbagekager
tar han først en mægtig gryde
og et kilo smør omtrent.
Og hvis gryden ikke vælter
blandes smørret mens det smelter
med et kilo puddersukker
til det lugter brunt og brændt.

Og i smør og sukker kommer
man en halv snes æggeblommer
som man rører ud i gryden
med et kilo hvedemel.
Når det værste er af vejen
krydres peberkagedejen
med en teske ægte peber
og et lille drys kanel.

Jeg har faktisk aldrig bagt rigtige peberkager til jul før, så forleden lavede jeg en omgang med masser af krydderier i. Så fik jeg også mulighed for at prøve nogle udstikkere med stempel, som jeg fandt i Føtex for nylig.



Det er selvfølgelig meget vigtigt at placere sine småkager helt lige og symmetrisk på pladen, ellers bliver de overhovedet ikke gode :-)

Til 3 plader peberkager i forskellige størrelser (20-40 stk.) bruges:
• 100 g. Smør
• 100 g. Brun farin
• 1 spsk. Honning
• 2 spsk. Mælk (den fedeste du har)
• 225 g. Hvedemel
• 2 tsk. Stødt ingefær
• 2 tsk. Kanel
• 1 tsk. Nellike
• 1-2 tsk. Friskstødt hvid peber (juster efter hvor krydret man kan lide dem)

• Kom smør, farin, honning og mælk i en gryde og smelt ved middelvarme
• Tag gryden af varmen og rør mel og krydderier i
• Stop med at røre, når dejen er ensartet
• Pak dejen ind i madfilm. Lav den så fald som muligt, så den køler hurtigere ned og kom den i køleskabet 1 times tid
• Tænd ovnen på ca. 190° og gør bageplader klar
• Rul ⅓ af dejen ud i ca. 4 mm. tykkelse. Udstik figurer og fortsæt med resterne fra udstik og den næste ⅓.
• Det er vigtigt, at kagerne på en bageplade har omtrent samme størrelse, så de bliver bagt lige meget. Så små kager sammen på én plade og store kager sammen på en anden. De store skal naturligvis bage lidt længere tid end de små.
• Hvis man ikke vil bage det hele på en gang, kan dejen sagtens holde sig nogle dage i køleskabet eller fryses ned.
• Bag peberkagerne i 12-15 minutter til de er mørkebrune
• Pynt dem evt. med royal icing, når de er kolde. Kig forbi Sif for guides til icing, pynteteknik og mere inspiration. Bare søg på peberkager :-)

--------------------------------

Advarsel surt opstød!
Midt i peberkagebagning gik jeg og glædede mig til de chokoladekalendere, jeg havde bestilt, så de burde nå frem inden d. 1. december. Den sidste dag i november havde jeg stadig intet hørt fra døgnposten, selv om begge firmaer havde meldt, at varerne var afsendt først på ugen. Så lørdag d.1. stod jeg op til en meget chokoladetom stue. På track&trace kunne jeg dog konstatere, at den ene i hvert fald burde være fremme. Så ud til postbutikken og stå i laaang kø og spørge efter pakke. Her fik jeg udleveret den ene af en super stresset postarbejder, men måtte tage hjem uden den anden.

Kalender nr. 2 fik firmaet lokaliseret for mig... tadaaa den havde ligget i samme postbutik som den anden det meste af ugen, uden jeg havde fået nogen besked fra Post Danmark. Så den fik jeg fornøjelsen af at hente mandag aften d.3. december... Ja undskyld mig, men jeg synes efterhånden, at Post DKs bude er nogle narrehatte. Jeg vælger nemlig at få pakker leveret til døgnpost, fordi de fleste bude ikke gider levere vores pakker på 3.sal, men bare lægger en seddel uden at ringe på. De gider så tilsyneladende heller ikke scanne pakken ordentligt, når den er for stor til døgnboksen... Grrreat! Skide tak!

fredag den 30. november 2012

DaddelKugler


Der findes mange forskellige udgaver af daddelkugler eller daddelguf på nettet, og mine er ikke synderligt revolutionerende, men jeg har lavet dem, som jeg bedst kan lide dem. De skal være bløde og klistrede og smage af kakao. Målene i opskriften skal tages med et gran salt, for jeg laver dem normalt på slump, og man skal være fri til at bytte ingredienser ud og tilsætte nye efter behov.. det er man i øvrigt næsten altid med opskrifter efter min mening.
Få ting som vandbakkelser og souffle skal laves med militant præcision.

* Blend først to små håndfulde hasselnødder meget fint i minihakkeren.
* Tilsæt ca. 200 g. dadler og blend massen fin
* Tilsæt ca. 2 spsk. kakao og blend
* Tilsæt ca. 2 spsk. orangemarmelade og blend til massen samles

Massen skal være ensartet og blød, men ikke så løs at den ikke kan trilles. Tril massen til kugler og rul dem i kokosmel.. skynd dig at tage et billede, før de er væk. Jeg nåede det ikke og måtte finde et gammelt frem fra arkivet.

torsdag den 29. november 2012

KransekageKonfekt


Det er så småt ved at være tid til julerier i køkkenet. Hvis man ikke er til den helt store omgang småkager eller bare elsker marcipan og nødder, så er de her lykken. Det tager ingen tid at røre massen sammen, og de kan sagtens laves uden småkagepresse, hvis man ikke er bidt af en gal gadget freak som jeg. Nødderne bliver dejligt ristede, mens de bager i ovnen og giver en skøn smag til kransekagen.

I en skål blandes:
* 250 g. ren marcipan
* ca. ½ dl. æggehvide
* evt. lidt flormelis til at justere konsistensen

Det er nemmest at blande sammen med røremaskine eller, hvis man river marcipanen på den grove side af et rivejern. Massen skal være ret blød, hvis den skal sprøjtes med småkagepresse eller sprøjtepose. Hvis man ikke bruger nogen af delene, skal massen være mindre våd, så man kan trille små kugler af massen med flormelis på hænderne.



*Det kræver lidt øvelse at få konfekten sprøjtet pænt ud med småkagepressen. Fortvivl ikke, hvis det bliver grimt første gang, for massen kan skrabes af bagepapiret og kommes tilbage i pressen. Så begynder man bare forfra med rent bagepapir. For mig virkede det bedst at trække pressen hurtigt op næsten samtidig med, at jeg trykkede en gang på håndtaget... men eksperimenter selv med teknikken.

*Ind imellem var det også nødvendigt at skrabe overskydende kransekage af mønsterpladen, så den slap hver portion pænt.

*Hvis man ikke bruger småkagepresse, former man kugler af valnøddestørrelse med flormelis på hænderne. Mas kuglerne let flade med bagsiden af en ske, når de ligger på pladen.

*Når pladen er fuld, kan man med en let fugtig finger trykke dutter ned på stykkerne, så de bliver pæne, Til sidst trykker man forsigtigt en hasselnød ned i midten.

* De bages ved ca. 200 grader i 10-12 minutter til de er mellembrune i bunden. 


Man kan blande flormelis i massen så den kan trilles ud i pølser og formes til traditionelle kransekagestykker, som pyntes med royal icing, når de er kolde.

onsdag den 28. november 2012

Lækkerier Fra Konnerup & Co.


Her hos chokoladesansen er der taget lidt forskud på julen (det føler jeg lidt i hvert fald), idet jeg  modtog en kasse med ovenstående lækkerier fra Konnerup & Co i mandags. Egentlig kom pakken i sidste uge, netop mens jeg var på posthuset for at hente en anden pakke. Skæbnens evindelige dårlige humor! Så jeg kunne desværre først hente pakken mandag. Det er edder hugme svært at vente en hel weekend.. derfor har jeg også været ekstra effektiv med at smage på sagerne. Selvfølgelig udelukkende for at jeg kunne blogge om det, og ikke fordi jeg er et chokoladespisende monster, der i ren og skær grådighed snuser, nipper og gumler chokolade i mig hele mandag aften.

Jeg var ikke i tvivl, da de skrev og spurgte, om jeg ville blogge om chokolade fra Konnerup & CO. Som blogger får man alle mulige mere eller mindre relevante forespørgsler fra firmaer, der gerne vil have omtale på nettet. Ofte siger jeg nej, fordi produktet ikke har noget med bloggens emne at gøre eller, hvis jeg ikke bryder mig om produktet. Jeg mener, at man skal kunne stå inde for det, der kommer på bloggen. Hvis jeg til gengæld synes, at det er interessant og/eller relevant, så siger jeg ja. I det her tilfælde er der ramt plet, da jeg i mange år har været glad for Konnerups chokolade.



Som det uselviske og venlige menneske jeg er, delte jeg nogle af godterne med min kæreste :-)



Jeg tog Peppermint varianten ud af pakken og nåede at redde et billede, inden chokoladen fik tandmærker. Jeg er ret vild med, når pladechokolade er støbt pænt, og det er de her. Den har en fin glansfuld overflade, og knækket er også godt. Chokoladen har en fin duft, og smeltepunktet i munden er rigtigt. Hvis man godt kan lide chokolade med pebermyntefyld, synes jeg bestemt, man skal prøve denne. Det her er en anden kategori, idet det er solid chokolade uden fyld, men med pebermynteolie. Jeg har efterhånden smagt mange slags chokolade med pebermyntesmag, men denne er den bedste, da den har en lækker fyldig konsistens og smag, når den smelter i munden, og pebermyntesmagen er fint balanceret, så den ikke bliver for dominerende.
Normalt er jeg ikke super vild med hvid chokolade, men pladen med citronsmag kan jeg faktisk godt lide. Den minder mig om den hvide chokolademousse med citron, som jeg har brugt i lagkage et par gange. Frisk og syrlig, men også sød.


De fyldte chokolader er væk allerede. Smagen og konsistensen på både cremefyld og marcipan er skøn. Den eneste, som ikke var ret heldig, var den med marcipan og lakrids. Vi er begge vilde med lakrids, men denne var altså ikke ret god desværre.



Marcipanhjerter - blød aromatisk marcipan i en sprød chokoladeskal.



De her tapre chokopinde er de eneste overlevende fra pakken.. de afventer deres skæbne i en kop varm økologisk sødmælk.



Der var også salte flødekarameller. De er bløde og klistrede med en mørk og kraftig karamelsmag.
Det var på alle måder en ualmindelig lækker pakke at spise sig igennem, og det var dejligt at smage nogle af de chokolader, jeg ikke havde prøvet før. Jeg er glad for at konstatere, at Konnerup & Co stadig leverer nogle rigtig gode produkter.

OBS: Dette er et sponsoreret indlæg.
_____________________________

Kalenderen siger heldigvis 1. december lige om lidt, så jeg kan tage hul på mine chokoladekalendere, som forhåbentlig når frem i rette tid.
Jeg kunne naturligvis ikke vælge, så jeg endte med to forskellige - hæ hæ :-) Valget faldt på A XOCO og Emils Chokolade, som jeg glæder mig meget til at prøve begge to. Tak for tips og råd!

fredag den 16. november 2012

Hvilken ChokoladeJulekalender Skal Jeg Vælge?



December måned og julehygge nærmer sig med hastige skridt.Jeg er en af dem, der af princip først pynter op og køber juleslik d.1. december, men men men der er vigtige beslutninger, som skal træffes nu.. faktisk aldeles uopsættelige beslutninger. Her taler jeg ikke om, hvilke julegaver de nærmeste skal have eller hvor meget hjemmelavet brombærsnaps, jeg skal tage med til kagedåsernes juleknald. Nej jeg taler om, hvilken julekalender (ikke de møgkedelige skrabefætre, men dem med chokolade i) jeg mon skal vælge?

Nogle år har jeg selv købt en chokoladekalender, og andre år har jeg været så letsindig at regne med at få en forærende. Sidstnævnte kan ikke anbefales, hvis hele ens decemberlykke afhænger af, at hver morgen indledes med at proppe et stykke chokolade i munden, så snart øjnene er slået op. Jeg bliver aldrig for gammel til hverken chokoladekalender eller adventspakker og pakkekalender, selv om jeg ikke har fået de to sidstnævnte de sidste 15 år.

En chokoladekalender er i min bog ikke en stor farvet æske med 24 stykker trist vekao!! Faktisk skal det helst være fyldte chokolader, og der skal gerne være variation i stykkerne. Et år havde jeg en fra Frellsen, som stort set kun bestod af chokolade med marcipan. Med al respekt smagte de udemærket, men hver dag gennem december bliver det noget kedeligt. Så jeg er gået igang med en meget seriøs research af de forskellige chokoladekalendre på markedet, for venter man for længe, kunne de gode være udsolgt... oh skræk :-O

Efter forskellige søgninger har jeg fundet følgende forskellige mulige kandidater nævnt i vilkårlig rækkefølge:
Der findes en skøn kalender med økologisk, håndlavet chokolade Woodshade Organics, der også sponsorerede hovedpræmien i min 1års jubilæums konkurrence. Kalenderen kommer i en fin rustik trææske, der kan genbruges. Det kan jeg egentlig godt li'.
Hos Chokoladehimlen har de en side med et udvalg af forskellige kalendre fra eks. A XOCO og Summerbird, som jeg også snildt kunne blive fristet af. De er begge flotte at have stående. Hvis man fortrinsvist er glad for fyldte chokolader med ganache vil A XOCO være perfekt, mens kalenderen fra Summerbird givetvis også vil byde på et udvalg sprøde godter i form af overtrukne mandler.
Ved Emils Chokolade præsenteres en kalender med fyldte chokolader dog uden nærmere beskrivelse af indholdet. Æsken har et fint nostalgisk udtryk.
Peter Beier har en meget smuk kalender med et maleri af Iben Legind på.. og min erfaring siger mig, at chokoladerne indeni også må være gode.
Sv. Michelsen har lavet en kalender i samarbejde med Røde Kors. Den har et fint stilistisk design, men igen er der ingen egentlig beskrivelse af indholdet. De plejer dog at lave nogle lækre ting, så man kan vælge at glæde sig over overraskelsesmomentet.
Endelig er der også en kalender fra Simply Chocolate med hele 30 stykker i ..den er lavet som en aflang rød æske med deres sædvanlige minimalistiske design.

Jeg kan hermed konkludere, at min erfaring fra studietiden på uni endnu en gang holder stik - jo mere man ved, jo mere bevidst bliver man om alt det, man ikke ved! Der er SÅ mange lækre muligheder, og da jeg ikke har prøvet nogle af de ovenstående kandidater, kan jeg bare konstatere, at jeg ikke rigtigt er tættere på et valg.

Hvad siger I søde læsere? Har jeg overset en fantastisk chokoladekalender? Og hvilken kalender skal I have i år?

torsdag den 8. november 2012

ChokoladeKage med Marcipan og Amarena Kirsebær





Hvis du mangler noget sødt til kaffen efter anden Mortens Aften, så server en luftig chokoladekage med marcipanstykker og saftige amarena kirsebær i :-)
Den er super hurtig at bikse sammen og holder sig fint i flere dage.. og så går den fantastisk til morgenmad også!

Jeg kreerede den forleden dag, fordi jeg skulle besøge Malou, og jeg ved, at hun er glad for kirsebær. De passer super med marcipan, og så var der ikke langt til hakkede mandler som drys.

Ingredienser til en høj kage på Ø16cm:
100 g. hvedemel
20 g. kakao
140 g. sukker
1½ tsk. bagepulver
40 g. stuetempereret smør
1¼ dl. mælk
1 æg
Vanilje fra en stang
ca. 50 g. rå marcipan hakket i tern
ca. 15 amarena kirsebær
Evt. en håndfuld hakkede mandler

• Gør en form klar og tænd ovnen på 170°
•vej de tørre ingredienser af i en skål sammen og gnid smørret ud deri til det er som fine krummer. Det kan også gøres på røremaskine.
• pisk æg og mælk sammen og rør det i mel-smørblandingen lidt af gangen til dejen er jævn.
•Stop med at røre lige så snart dejen er ensartet, vend marcipanstykkerne i og hæld den i formen.
• fordel kirsebærrene jævt på kagen, dut dem let ned med en finger og kom evt. hakkede mandler på toppen.
• bag kagen i ca. 40 minutter

tirsdag den 6. november 2012

AnisChokoladeKage Med CitronFromage 0.2





Forleden skulle jeg tage afsked med min arbejdsplads gennem 2½ år, og det skulle naturligvis foregå med stil =  kage!
Jeg valgte at lave en kage, der præsenterer sig flot uden for mange dikkedarer med pynt, for jeg havde ualmindeligt travlt med at få afsluttet alle mine arbejdsopgaver og der var ikke ret meget overskud til at nusse med avanceret pynt.
Derfor bagte jeg min AnisChokoladeKage med CitronFromage i en lidt mildere udgave uden citronskal i fromagen og med lidt mindre citronsaft. Jeg lavede 1½ gang opskriften og bagte kagen i en stor justerbar bageform foret med bagepapir. Da kagen var helt kold, gjorde jeg formen ren og satte den ned over kagen igen, hvorpå jeg hældte fromagen over og kom kagen på køl.

Dagen efter skulle kagen bare drysses med kakao, duttes med flødeskum og have påsat nogle sukkerblomster, som jeg lavede for længe siden og gemte i en kagedåse.. nemt!

Det er nok en af mine yndlingskager, for den dejligt diskrete smag af anis giver en skøn dybde til chokoladesmagen og komplimenterer den friske, syrlige citronfromage godt.

mandag den 5. november 2012

Er Kaffe Tilsat Smag Godt?



Jeg er gennem de sidste 10 år blevet mere og mere glad for kaffe og drikker ofte en kop lækker kaffe. Det kan nok næppe komme bag på nogen, at jeg sætter lige så stor pris på god kvalitet af kaffebønner som chokoladebønner. Når kaffen af og til skal have et twist, rører jeg en skefuld hjemmelavet vaniljesukker i eller kommer et stykke chokolade ned i koppen... og så har min veninde Johanne lært mig at male en kapsel kardemomme sammen med kaffebønnerne -YUM!

Normalt køber jeg aldrig kaffe tilsat smag, men jeg fik tilbudt at teste nogle varianter fra coffeebeansonline, og jeg fik lyst til at give det et forsøg efter at have fået nedenstående beskrivelse:

Kort om importøren: Kaffe fra små familieejede kafferisterier
Coffeebeansonline.eu drives af Pia Krog i Herning, som har specialiseret sig i at handle med små, familieejede kafferisterier verden over. Her udsøger hun de mest karakterfulde kaffer, som hun hjemtager i små partier. Hendes sortiment er landets bredeste med et væld af kaffesorter, espresso, smagskaffe, koffeinfri kaffe med og uden smag samt Fair Trade kaffe.
Kort om smagskaffe: Derfor er der kvalitetsforskel
Kvalitetsspændet på smagskaffer er endnu større end for traditionel kaffes vedkommende. Hvis en smagskaffe fremstilles af gamle, kedelige kaffebønner og tilsættes kunstig aroma og sukker, så smager den derefter. Pia Krogs smagskaffer fremstilles ved at førsteklasses arabica-kaffebønner tilsættes den naturlige aroma af f.eks. chokolade, kokos eller forskellige bær. Hendes smagskaffer tilsættes hverken sukker eller syntetiske aromastoffer.

Smagskafferne brygges bedst i stempelkande eller som filterkaffe. Du kan selv bestemme om du vil have dem malet eller som hele bønner.

Jeg fik disse 4 varianter til test:
Chocolate
Vanilla Chocolate Nut
November Kaffe
Seville Orange

Min kæreste og jeg har testsmagt og brygget af flere omgange både med/uden sukker og med/uden mælk.
Det har taget lidt tid at testsmage, for jeg synes, at kafferne skulle have en fair chance. Når man får noget tilsendt, der på papiret lyder virkelig godt, er det ikke så rart at udtale sig negativt om produktet, men smag og behag er jo forskellig, og jeg vil gerne komme med min ærlige mening. De to sidste kaffer var ingen af os nemlig voldsomt begejstrede for.. november kaffen var faktisk ok med en sjov sød smag af hindbær, men efter 4-5 mundfulde endte den med at blive noget kvalm med en sær eftersmag uanset, om der var sukker/mælk i og uanset brygning. Orangevarianten kunne ingen af os drikke.. orangesmag og kaffe er vist ikke lige vores kop te ;)
Vi kunne bedst li' de to første, men ingen af dem smager kraftigt igennem, det er mere som en underliggende nuance i kaffesmagen. Den med chokolade er meget diskret, mens vanilje-nød varianten giver en fin aroma af nødder. Man får naturligvis en helt sukkerfri kaffe med denne type smagskaffe, men jeg kan bedst li' dem med lidt sukker og mælk i.
De findes i mange varianter, og jeg kunne godt finde på at prøve nogle andre, når mine choko-kaffebønner er brugt op, for jeg synes faktisk, at det er ret interessant med nogle undertoner i kaffen. Ja det kommer vel ikke som nogen overraskelse, at chokolade varianten var min favorit.. jeg er og bliver en chokoman også, når jeg drikker kaffe :-)

Så for at svare på spørgsmålet i overskriften: Ja nogle af dem er ganske gode, men jeg synes nu stadig, det smager aller bedst, når jeg selv dropper et stykke chokolade eller en skvis kaffesirup i min kaffe, sukkergris som jeg er!


OBS: Dette er et sponsoreret indlæg.

Macarons med Lakrids og Ganache





Jeg har længe haft en intention om at kaste mig ud et forsøg med macarons, men jeg blev ved med at udskyde det, fordi jeg ikke lige har været i humør til at sætte mig ind i teori og teknik. Det kræver lidt energi og research, at gå i krig med den slags håndværk for første gang, og jeg er ikke typen, der bare kaster mig hovedløs ud i noget uden at læse på lektien først... især ikke sådan nogle små humørsyge fætre, der kan mislykkes på 110 forskellige måder. Det besværliggør naturligvis en del for mig, at jeg helst vil vide alt, før jeg begynder på noget. Jeg er indædt perfektionist og hader, hader, hader når noget fejler og bliver til grimt snask!

Så det kom som et vel-timet puf i ryggen, da jeg fik denne Lékué macaron bagemåtte i silikone fra KitchenOne


Så jeg gik i gang med at undersøge præmisserne for en vellykket macaron. Efter at have være en tur omkring Sif endte jeg hos Syrup & Tang, der har en fantastisk guide i 5 dele til den perfekte macaron. De går meget pragmatisk frem og har dejlige billeder, som illustrerer rigtige og forkerte macarons. Man kan se, hvilke fejl man kan begå igennem hele processen, og alt er super godt beskrevet. Den kan virkelig anbefales, hvis man som jeg kan lide, at bagværket bliver pænt og nogenlunde vellykket.

Jeg ville ikke købe dyrt mandelmel, så jeg malede selv en portion mandler så fint som muligt, hvorefter jeg tørrede melet i ovnen i et lag, for at fugten fra mandlerne ikke skulle påvirke væskebalancen i dejen for meget. Mine macarons blev ikke helt perfekte, men jeg kan leve med resultatet for et førstegangs forsøg. Min masse var lidt for flydende, så det var kun de yderste macarons på pladen, der ville løsne sig. Jeg havde vidt også sprøjtet for store klatter ud på pladen. Resten hang nemlig ubehjælpeligt fast i en stor klæbrig klump på midten med en lækker sprød skal.. den smagte godt at pille af og spise i stumper.

De pæneste blev lagt sammen med ganache af mørk chokolade, og det passede godt sammen med lakridssmagen, som jeg fik ved at komme et par skefulde lakridspulver i macaronmassen.

lørdag den 13. oktober 2012

Himmelske Kager Hos Strangas





Jeg har i dag for første gang smagt de fantastiske kager hos Nikolaos Strangas Conditori & Cakeaway sammen med min skønne veninde Johanne. Det var på alle måder en himmelsk oplevelse, der fik alle de små søde kage-engle til at synge smukt i kor.

Mr. Strangas tog smilende imod os, og man mærker med det samme den gode stemning og entusiasme fra både ham og den flinke fyr, der serverede vores kager. En dedikeret kagenørd og chokoladeelsker som jeg bliver bare glad ind i min inderste søde kerne af at møde nogen, der i den grad brænder for at lave gode kager. De to søde mænd konkurrerede kammeratligt om at ekspedere, og de forklarede passioneret om kagerne i montren.







Der var nok at vælge imellem, og vi endte efter seriøse overvejelser med en brownie med saltkaramel og en syrlig passionskage. De blev smukt serveret med en macaron ved siden, og vi fik hver en kop god cappuccino til.

Det var så lækkert, at jeg kunne være blevet siddende resten af dagen og bare spise mere kage! Rent faktisk udgjorde kagerne vores frokost, og tallerkenerne var ryddet for hver en lille krumme, da Strangas kom for at se, om vi var tilfredse :-)

JA! Jeg har sjældent været så kage-lykkelig <3

fredag den 5. oktober 2012

Lille Lun ÆbleCrumble



Når fingrene er blåfrosne og ens ånde bliver til is, skal man have noget lunt at hygge sig med. Så man kan passende nappe et halvrunkent æble og forvandle det til en omgang dampende, lækker æblecrumble. Denne er lavet i en ramekin sammen med krydderier, havregryn, marcipan og lidt smør. Skynd dig, før dine stakkels fingre fryser af :-)

tirsdag den 2. oktober 2012

French Toast Til De Lækkersultne



Når man pludselig får trang til kage,
men man ikke har lyst til at bage,
så sker der det nogle dage,
at kreativiteten aldrig har set mage!

Ja for på en lørdag (eller tirsdag) eftermiddag kan man godt få trang til noget sødt. Det er bare ikke altid lige sjovt at stå i køkkenet lang tid, når man helst ville have haft noget hyggeligt på tallerkenen for 5 minutter siden. Til den slags situationer kan jeg virkelig anbefale at lave French toast. Det er ikke bare nemt og hurtigt, det er også en rigtig stop-spild-af-mad ret, fordi man snildt kan bruge et par skiver halvtørt brød, der er for kedelige som ostemad.

Man varmer en stegepande med lidt smør eller olie, slår et æg ud i en tallerken, pisker det, vender sit brød heri og steger det så gyldent på den varme pande. Til sidst kan man drysse flormelis eller sukker på, men i det her tilfælde valgte jeg, at kværne en blanding af kandis, kakaobønner og vanilje over og lægge en kugle ananasis ved - MUMSE!


Jeg kan virkelig anbefale den her, som jeg var så heldig at finde til 10 kroner i Salling.
Man kan jo også vælge at lave dem i en salt udgave med krydderurter og chili og spise dem til morgenmad.

mandag den 1. oktober 2012

Dæjlige Doughnuts



Jeg har kun blogget sporadisk før og efter tilblivelsen af den store bryllupskage. Dels fordi jeg simpelthen ikke har bagt ret meget og dels fordi jeg ikke lige har haft overskud til at blogge. Der ligger således nogle billeder og lurepasser i kulissen.. De bliver vel blogget på et tidspunkt, bare vent og se :-)





De her doughnuts (eller donuts som mange også staver det) er lavet af en fed gærdej efter en opskrift i bogen "Bag selv BRØD" af Richard Bertinet. Jeg har haft bogen i mange år. Han er ægte nørd med et meget passioneret forhold til dej. Hans metode kan dog blive lidt for restriktivt for mig med "vej vandet" og "nus forsigtigt gæren ud i melet". Jeg er egentlig mere sådan én, der kaster et par håndfulde af dit og en skvis af dat i, til konsistensen ser og føles tilpas på en skøn uvidenskabelig, ukompliceret det-tager-lige-10-minutter måde. Derfor bruger jeg ikke bogen så ofte, men den har alligevel en masse dejlig grundteori og lækre franske opskrifter med tydelig kærlighed til gode råvarer.
Den kan anbefales, hvis man har hang til den slags! Og mit eksemplar har sådan en smuk fougasse på forsiden..



Nu jeg er igang med at plapre om bøger, så kuppede jeg en lækker ny kagebog i Netto for nylig. Jeg har flittigt brugt min Hummingbird Bakery bog, så da jeg så denne nye måtte jeg eje den. Der er allerede lavet adskillige æselører (mine gode neon klistersedler i plast man kan skrive på er sluppet op) ved de opskrifter, jeg skal prøve.

søndag den 26. august 2012

Super Nemme Skumfiduser Med Solbær



Har man et sukkertermometer og en god røremaskine, er de her virkelig nemme at lave, og de er bløde og lækre at bide i.

Før jeg gik igang beklædte jeg en bradepande med bagepapir og smurte både bagepapir, dejskraber, piskeris, røreskål og pizzahjul med en smagsneutral olie. Desuden lavede jeg en 1:1 blanding af flormelis og kartoffelmel i en skål til at drysse på den færdige skumfidusmasse.

Jeg gik ud fra grundopskriften på kvalimad.dk med vand, sukker, husblas og vanilje, men erstattede halvdelen af vandet med koncentreret solbærsaft. Jeg udblødte husblas i vand og kogte en sukker sirup i en gryde. Jeg kogte siruppen til ca.112° C før jeg hældte den over husblassen i røremaskinen og lod den køre i 10-15 min. Gå ind på kvalimad.dk for at se opskrift, fremgangsmåde og en video.



Processen forløb problemfrit, og massen stivnede ret hurtigt i bradepanden. Det var nemt at skære fiduserne i tern med pizzahjulet og pudre dem.



Jeg synes de blev helt fantastisk lækre, og næste gang skal de smages til med lakridspulver, tror jeg. Måske kunne jeg også finde på at eksperimentere med en variant med piskede æggehvider i for at se, hvilken forskel det gør.

mandag den 6. august 2012

Bryllupskage


Ja her er så kronen på værket i min karriere som amatørkonditor. Den store kage til 80 personer blev serveret ved min brors bryllup i weekenden og var min bryllupsgave til det smukke par.



Jeg havde tegnet et monogram i guld på kagen.



Der var 5 etager fordelt på 2 kager, hvoraf den mindste blev sendt med parret hjem bagefter.




Der er 2 styks orkidéer af fondant på toppen.



Rundt om på kagen sad nogle af disse nelliker også lavet af fondant.



Kagen havde "quiltede" sider med guldfarvede sukkerperler og en pyntekant tyllet på med royal icing.

 
Hver etage af kagen bestod af: en mandelmarengsbund, et lag trøffelcreme med Valrhona chokolade, en biscuitbund, et lag rabarbermousse, en biscuitbund og et lag italiensk marengssmørcreme med citron yderst.

Søg i denne blog