De her småkager har den særlige kvalitet, at de er ekstremt nemme at lave og kan røres sammen så hurtigt, at man bogstaveligt talt kan lave dem, mens kaffen brygges.. eller når man får uventede gæster eller bare får en pludselig craving.
De bages i en bradepande, og man styrer selv, om de skal være tynde og sprøde eller tykke og snaskede. Herudover kan de laves både med og uden topping. Jeg kan anbefale hakkede nødder, kokosmel eller perlesukker, men kun fantasien sætter grænser - altså det skal selvfølgelig være noget, som kan bages med i ovnen.
Jeg er som noget nyt begyndt at eksperimentere med opskrifter uden hvedemel eller rug. Det betyder at mange af mine opskrifter fremover vil blive mærket som "low FODMAP" og som regel også "glutenfri", men som regel vil man uden problemer kunne anvende helt almindeligt hvedemel, hvis man ønsker det.
Hvis man vil vide noget om FODMAP, så klik på linket i teksten.
1 portion rækker til 4 - 6 mennesker eller 2 grådige cookie monstre.
Ingredienser:
100 g smeltet smør
150 g sukker
75 g boghvedemel (el alm hvedemel)
2 spsk kakao
Vanilje
1 æg
Vej de tørre ingredienser af i en skål
Rør smeltet smør i
Rør ægget i
Bred ud i bradepande (lille =tykke snaskede kager, ovnens = tynde sprøde kager)
Drys med hakkede nødder, mandler, kokos, perlesukker eller ingenting.
Bag ved 200°C i 10-12 minutter
Skær ud med pizzahjul og lad dem køle af
Tak for henvendelsen Elin
SvarSletDet er jeg slet ikke interesseret i.
Mvh. Stine med chokoladesansen