Jeg forsøger at være tro mod mine inspirationskilder ved at skrive, hvor jeg har dem fra eller linke til andre rare madbloggere med lækre opskrifter. Når man ved, hvor meget arnejde, der ligger bag en blog, er det ikke fair at tyvstjæle andres værk uden at linke. Skulle jeg have glemt det, så skriv til mig :-)
Står der ikke noget under en opskrift er det min egen, står der "a la enelleranden" er det min egen variation af denne opskrift og ellers skriver jeg, hvor opskriften er fra.
Du vil kunne finde dem stillet op i alfabetisk rækkefølge. Der kommer af og til at gå en rum tid før opskrifter fra kagerne i mine blogindlæg kommer på, for det tager tid at forfatte den slags... og nogle gange kan jeg ikke huske, hvad jeg puttede i, men hav tålmodighed og kom gerne med forslag :o)
________________________________________________
Bedstefar med Skægstubbe
(billede)
Til en bradepande
125 g. smeltet smør
125 g. rørsukker
2 æg
1½ dl mælk
200 g. revet marcipan
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
Tænd ovnen på ca. 175 grader
- Rør sukker, æg, mælk og marcipan i det smeltede smør
- Sigt mel og bagepulver over
- Vend det sammen til massen lige netop er ensartet
- Bag midt i ovnen i ca.20 minutter
- Smør marmelade på kagen
- Når kagen er kold, pyntes den med smørcreme (se under S længere nede på siden) i et dekorativt mønster
Biscuitbunde -med kakao
Til 2 tykke bunde eller 1 stor
120 g. sukker
4 æg med stuetemperatur
60 g. kartoffelmel
40 g. hvedemel (hvis man går efter lyse bunde: 60 g. mel og ingen kakao)
20 g. kakaopulver
vanille
evt. 1 tsk. bagepulver
Brug en skål og et piskeris, der er helt rene og fri for fedt. Skålen må gerne være lun.
Pisk æg og sukker til det har konsistens som flødeskum. En skefuld skal kunne lægges på overfladen uden at flyde ud. Har man ikke en røremaskine med pisker gøres det over vandbad. Det tager typisk 8-10 min. Pisk hellere 5 min. ekstra, hvis Du er i tvivl om konsistensen!
Sigt og vend forsigtigt de tørre ingredienser med en dejskraber og stop så snart, massen er ensartet.
Bred det nænsomt ud i en smurt, meldrysset form eller på bagepapir, der har fået samme behandling.
Bag ved ca. 180-190 grader (alm. ovn) midt i ovnen. Bagetiden afhænger af bundens tykkelse. 10-12 min. for de tynde bunde 15-20 min. for de tykke. Bunden skal føles som en tyk svamp, når man trykker den på midten.
_______________________________________
Blåbærskum
-nemt!
Til fyld og pynt af en lille lagkage
100-200 g. blåbær
lidt sukker
vanille
½ liter fløde
- Kog blåbær, sukker og vanille sammen i en gryde med en meget lille sjat vand i bunden
- Mos det sammen
- Køl det af
- Pisk den kolde fløde stiv
- Vend det hele sammen
Brooklyn Blackout
(billeder)
Til en 3-lags Ø20 cm. kage:
100 g. smør med stuetemperatur
250 g. sukker
2 æg
vanille
50 g. kakao
3/4 tsk. bagepulver
3/4 tsk. natron
175 g. mel
1 1/2 dl. mælk (gerne sød- eller kærnemælk)
Tænd ovnen på 170 grader og smør formen(e)
- Vej de tørre ingredienser af i en skål (minus sukker)
- Pisk smør og sukker luftigt
- Tilsæt 1 æg ad gangen
- Ved lav hastighed røres de tørre ingredienser i lidt ad gangen skiftevis med mælken
- Fordel dejen i 1 eller 3 forme
- Bag ca. 40-45 min (1 kage) 25-30 min (3 bunde)
- Lad dem køle af. Hvis der er 1 kage, deles den i 3, når den er helt kold
- Skær en tynd skive af en bund og kør den til fine krummer i minihakker el. foodprocessor
- Bundene lægges sammen med halvdelen af den kolde chokoladecrem og overtrækkes bagefter med den sidste halvdel
- Stil kagen koldt og dup til sidst et lag kagekrummer på hele kagen
OBS.OBS.OBS: Jeg har revideret opskriften, for jeg havde glemt, hvor besværlig den er at lave, og majsmelet giver en lidt spøjs smag, så det er nu skiftet ud med en meget mindre mængde maizena.. håber den fungerer nu!
500 g. sukker
125 g. kakao
ca. 4-6 spsk. maizena (muligvis mere for cremen skal være tyk)
75 g. usaltet smør i tern
vanille
6 dl. vand
1 1/4 dl. vand
- Kom sukker, kakao, vanille og 6 dl. vand i en stor gryde og bring det i kog
- Rør af og til i gryden
- Bland maizena og 1 1/4 dl. vand
- Pisk det i den kogende kakao og bring det igen i kog under omrøring
- Kog til det er meget tykt
- Tag gryden af varmen og rør smør i
- Hæld i en skål og dæk overfladen med film (helt ned på selve cremen)
- Sæt på køl
Brunkagemuffins
Dette er en dobbeltportion (20-24 stk. á alm. størrelse)
150 g. smør
4 æg
4 dl. sukker
½ dl. presset saft af en appelsin
2 dl. marmelade (abrikos, appelsin el.lign.)
ca. 6 dl. hvedemel (juster selv op el. ned)
3 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
*1½ tsk. stødte nelliker
*1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
*Disse mål er med friskstødte hele krydderier, som giver en kraftig smag. Bruges færdigstødte skal mængden justeres lidt op. Jeg ville gerne have brugt hel kanel og frisk ingefær, men det var ikke i huset.
- Varm ovnen til ca. 200 grader alm. ovn
- Stil forme frem
- Smelt smørret ved svag varme i gryde eller ved lav effekt i mikroovn
- Bland mel, bagepulver og krydderier sammen i et bæger
- Pisk æg og sukker meget længe til en tyk, tyk æggesnaps i en stor skål (nemmest på køkkenmaskine, ellers over vandbad med håndmikser)
- Vend forsigtigt de tørre og våde ingredienser i dejen på skift
- Fyld en frysepose med dejen, klip hul i enden og fordel dejen i formene
- Bag midt i ovnen i ca. 15-18 minutter omtrent (hold øje)
Chokoladekage a la Claus Meyer
- min yndlings med egne justeringer
(Multiple Muffins, Fabelagtig Fødselsdagskage)
Til en springform på ca. 24 cm. (6-8 pers)
150 g. hakket god mørk chokolade
180 g. smør i tern
5 æg
200 g. sukker
½ dl. Dooleys likør (el. Baileys, Kahlua)
Vanille
50 g. mel
50 g. kakaopulver
Oprindeligt er opskriften med kold, stærk kaffe og 2 tsk. knust kardemomme i stedet for likør og vanille og det smager også aldeles fremragende.
Tænd ovnen på ca. 175 grader. Smør og meldrys springformen.
- Klargør et vandbad
- Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad
- I en anden skål piskes sukker og æg over samme vandbad når chokolade-smørret er smeltet
- Når æggemassen er luftig som flødeskum piskes den kold på bordet
- Pisk det lunkne chokolade-smør i
- Tilsæt likør og vanille
- Sigt til sidst mel og kakao over og vend det forsigtigt i med dejskraber
- Hæld i springform og bag ca. 30-40 minutter
______________________________________________
ChokoladeSurprise Muffins
-med rabarberkompot og chokoladetrøffel
(billeder)
Denne opskrift er til 12 stk., men tallene i parentes er til dobbelt portion, hvis man har varmluftovn, for dejen har ikke godt af at stå og vente, så de skal bages med det samme.. eller man kan lave amerikanske store muffins :-)
115(230) g. mel
50(100) g. sukker
3(6) spsk. kakao
½(1) tsk. natron
___________: disse ting vejes af og sigtes over i en skål
½(1) dl. citronsaft
1(2) dl. mælk
3(6) spsk. solsikkeolie
1½(3) tsk. hvidvinseddike
________________: disse ting måles af i en kande
- Tænd ovnen på175 grader (180 alm. ovn)
- Stil formene frem og brug gerne 2 stk. pr. muffin, hvis de er mønstrede
- Hæld de våde ingredienser over i de tørre
- Rør forsigtigt sammen og stop så snart dejen er ensartet
- Bag i ca. 10-12 min. (15 min. alm. ovn)
- Køl af på en rist
- Udhul kagerne med en teske og fyld hullet med kompot eller favorit marmeladen
- Læg "låget" på igen
- Smør ganache eller sprøjt smørcreme eller icing på
- Spis!
100 g. mørk chokolade
1½ dl. øko. fløde
- Hak chokoladen meget fint -evt. i minihakker
- Varm fløden i en skål 1-2 min. i mikroovn
- Rør fløde og chokolade sammen
- Når cremen er håndlunken piskes den godt og sættes på køl til den ikke flyder ud
- Smør/sprøjt på kagerne
__________________________________________
Choko'nan Cupcakes
Til en stor portion.. ca.20-24 alm. eller 36-48 mini
3 mosede overmodne bananer
0,75 dl. olie
3 spsk kakao
80 g. sukker
vanille
2 dl. mælk
2 tsk. hvidvinseddike
ca. 200 g. mel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
2 æg
- Mos bananerne i en skål med en gaffel
- Bland olie, sukker og vanille i bananmosen
- Mål mælken af i et bæger sammen med eddike
- Mål mel, kakao, bagepulver og natron af i en skål
- Bland skiftevis våde og tørre ingredienser i bananblandingen uden at røre for voldsomt
- Rør æggene i
- Kom dejen i forme og bag ved 170 grader
- 12-14 min. for minicupcakes - 18-20 min. for almindelige
- Køl af og pynt.. eller æd halvdelen mens de stadig er lune, bare for at være sikker på de stadig smager ok...
- Brug eksempelvis Mokka-KaramelCreme, se længere nede under Mokka-Karamel og Smørcreme
Citronmuffins
- med polenta og blåbær
(Muffins og andre kager af Susannah Blake)
Til 10-12 stk.
50 g. polentamel
40 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. cremefraiche
1½ spsk. olie
revet skal og saft af 1 citron
1 æg
50 g. sukker
blåbær efter smag -min. 50 g.
- Tænd ovnen på ca. 180 grader og gør formene klar
- Vej polenta, hvedemel og bagepulver af i en skål
- Mål cremefraiche, olie og citron af i en kande
- Pisk æg og sukker i en skål til det er tykt
- Vend tørre og våde ingredienser i på skift
- Fordel dejen i formene og bag i ca. 15 min
Flødeoste Glasur
- til eksempelvis Red Velvet Cake
(Fra Hummingbird Bakery)
Til fyld og overtræk af en stor kage eller topping til 24 mufins
500 g. flormelis
100 g. smør, stuetemperatur
250 g. flødeost (eks. Buko naturel, som er ren flødeost i modsætning til Philadelphia)
Vanille
- Pisk flormelis og smør
- Tilsæt flødeost
Ganache, hvid
Denne ganache ( trøffelmasse) bruger jeg indimellem til at smøre kager op med i stedet for smørcreme, som jeg ikke er så vild med, men den er ikke god under fondant, da den opløser fondanten, så her bruges mørk chokolade i stedet.
I forholdet 100 g. : 1 dl.
Hvid chokolade - jeg bruger gerne Ivoire fra Valrhona
Fløde - jeg elsker den økologiske fra Thise
Jeg synes, at det er nemmest at hakke chokoladen i en minihakker, da den smelter bedst, når den er meget finthakket.
- Lad chokoladen blive i minihakkeren.
- Fløden varmes i mikroovn til den næsten koger og hældes så over chokoladen.
- Lad det stå 10 minutter uden at gøre noget ved det.
- Luk så minihakkeren og tryk forsigtigt et par gange på knappen til massen akkurat er blandet.
- Nu sættes hakkerbeholderen med låg på i køleskab til det er koldt.
- Når massen skal bruges køres massen kort i hakkeren til den har konsistens som blødt smør og er nu klar til brug :-)
Man kan lave ganache af lys og mørk chokokade på samme måde, men har man investeret i dyr mørk chokolade vil jeg ikke anbefale det, da den er mere sart. Her vil jeg nøjes med at finthakke chokoladen i minihakkeren.
_________________________________________________
Ganache, hvid med appelsin
150 g. hvid chokolade
1 dl. fløde
20 g. smør
revet skal af 1 øko.appelsin
presset saft af ½ appelsin
Kornene fra ½ stang Tahitivanilje
Ganache, hvid med appelsin
150 g. hvid chokolade
1 dl. fløde
20 g. smør
revet skal af 1 øko.appelsin
presset saft af ½ appelsin
Kornene fra ½ stang Tahitivanilje
- Hak chokoladen fint
- Varm fløden og hæld den over chokoladen
- Tilsæt appelsin og vanilje
- Rør til massen er jævn
- Køl ned i køleskab
- Piskes let før brug og kommes evt. i sprøjtepose med en stjernetyl
Genoise bunde
(Fra Politikens Store Bagebog)
Disse bunde bages på samme måde som biscuitbunde og med samme ingredienser, der tilføjes bare 60 g. smeltet eller let brunet smør til opskriften. Man kan også sagtens erstatte noget eller al smørret med smeltet chokolade.
Følg opskriften til biscuitbunde.
Det vigtigste er, at man starter med at smelte smør/chokoladen, så det kan nå at køle af, inden det blandes i dejen som det sidste inden den bages. Husk også at tilnærme masserne til hinanden ved at vende lidt af den luftige ægge-dej i smørret inden smørret vendes i dejen, så man undgår at slå for meget luft ud af den sarte dej.
_________________________________________________
Opskrift:
50 g. gær
5-7 dl. vand
1 tsk. salt
1 spsk. honning
3 dl. rugmel
1 æg
½ pose urtekram spelt kornblanding
et par store fintrevne gulerødder
evt. et skvæt mælk eller yoghurt
hvedemel til dejen har den rette konsistens.
_______________________
Hurtig Hindbærkage -med kardemomme
(billeder)
Til en bradepandefuld
150 g. Smeltet smør
400 g. Sukker
2 æg
6 dl. Mælk
550 g. Mel
½ tsk. Friskstødt kardemomme
Vanille
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
1 spsk. Hvidvinseddike
½ pose frosne hindbær
Evt. perlesukker eller flormelis til pynt
Tænd ovnen på 190° og for bradepanden med bagepapir.
• Vej mel, krydderier og bagepulver af i en skål
• Rør smør og sukker sammen
• Rør æggene i et ad gangen
• Ved lav hastighed røres de tørre ingredienser og mælken i på skift
• Bland natron og eddike i en kop og kom det straks i dejen
• Hæld dejen i formen og fordel bærrene jævnt over den
• Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter
• Drys perlesukker over kagen inden servering
_______________________________________
Hvid chokolademousse -med citrus
100 g. god hvid chokolade
ca. 2½ dl. økologisk fløde
1 bæger past. æggehvider
½ stang Tahiti vanille
revet skal fra 1 økologisk citron
3 blade husblas
- Læg husblassen i blød i en skål koldt vand.
- Flæk vanillestangen og bland kornene med en tsk. sukker for at skille dem lidt ad.
- Smelt chokoladen over vandbad sammen med ½ dl. fløde og vanillen.
- Fjern gryden fra varmen så snart, det er flydende og riv citronskal i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk resten af fløden let.
- Vend en skefuld af flødeskummet i den lune chokolade og vend derefter chokoladen over i resten af flødeskummet.
- Smelt nu husblassen over vandbad i den skål chokoladen lige har været i og bland den derefter i chokoladeskummet.
- Vend en lille smule af chokoladeskummet i de stive æggehvider og vend så æggehviderne i chokoladeskummet.
Til "fabelagtig Fødselsdagskage" har jeg ganget opskiften med 3
_________________________________________________
Hvide chokolade muffins
Til 10-12 stk.
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
vanille
75 g. smeltet hvid chokolade
150 g. bær (blåbær, hindbær, brombær eller lign.)
100-150 g. hakket mælkechokolade
3 spsk. honning
3 spsk. rapsolie
1 æg
175 ml. mælk
evt. citronsaft
Tænd ovnen på ca. 180 og stil en pageplade frem med muffinforme.
- Vej de tørre ingredienser af i en skål
- Smelt den hvide chokolade
- Pisk æg og honning
- Vend på skift tørre og våde ingredienser i dejen
- Vend til sidst mælkechokolade og bær i dejen
- Fordel dejen i formene
- Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter
Inciterende Citronmuffins
Til 24 stk.
250 g. mel
3 tsk. bagepulver
300 g. sukker
4 spsk. revet citronskal (KUN det gule)
vanillestang
80 g. smør, stuetempereret
1 dl. citronsaft
1½ dl mælk
2 æg medium
100 g. mørk, kraftig chokolade hakket i ret små stykker (her er brugt Superior fra Føtex)
- Tænd ovnen på ca. 170 grader og stil formene frem
- Vej mel og bagepulver af i en skål
- Kom sukker, citronskal, vanillekorn og smør i røremaskinen
- Mål mælk og citronsaft af i en kop
- Rør skiftevis væske og mel i smørblandingen ved lav hastighed
- Rør æggene i
- Vend til sidst chokoladestykkerne i (se under Tips/Tricks, hvordan man undgår, at de falder til bunds i kagen)
- Fyld formene og bag i ca. 20 min. til et træspyd kommer usnasket ud
- Pynt med Lakridscreme, når de er kolde
Jordbærskum
- hvor gærdet er lavest
(Jordbær Bonus)
½ liter økologisk piskefløde
1 pose frosne jordbær
½-1 dl. økologisk rørsukker
vanille
4-6 blade husblas i en skål koldt vand
- Bring jordbær, sukker, vanille og en lille sjat vand i kog i en gryde
- Når jordbærrene er bløde, blendes stadset
- Vrid husblassen for vand og kom det i den varme jordbærgrød
- Køl grøden af i en skål i køleskab
- Pisk fløden let og ved den sammen med den kølige grød
____________________________________________________
Klassisk Kagecreme - kogt creme
(Fredagshygge-Chokoladekage, KaramelKage Kurtiserer Prægtige Pærer)
Til 1 portion, der dækker 1 lag i en kage
3 æggeblommer
2½ dl. mælk
60 g. sukker
2 spsk. maizena
vanille
- Kom alle ingredienserne i en gryde
- Under omrøring med piskeris bringes cremen i kog til den tykner og lyder hul
- Kom cremen i en skål og dæk den med madfilm -helt ned på overfladen af cremen
- Stil den på køl
Man kan desuden tilsætte husblas og flødeskum for en mere luftig creme, som eksempelvis bruges i Othello Lagkage.
Med karamel:
Med karamel:
- Start med at smelte sukkeret til det er gyldenbrun karamel
- Hæld forsigtigt mælken over.. den må ikke være iskold
- Rør til karamellem er opløst
- Bland maizena med enten æggeblommer eller udelad dem og bland med lidt vand i stedet
- Smag til med vanille
- Når cremen er kold blades flødeskum i
_____________________________________________________
Kogt KakaoKagecreme
Se under "Brooklyn Blackout" længere oppe på siden for ingredienser og fremgangsmåde..
For en mindre portion til eks. Chokoladesnegle, skal opskriften halveres.
Man kan udelade smør og i stedet tilsætte hakket chokolade i den varme creme, når den er taget af kogepladen!
____________________________________________________
Lakridscreme
(Inciterende Citronmuffins)
Til en stor portion, der rækker til 24+ muffins
160 g. smør, stuetempereret
4-500 g. flormelis
en lille sjat stuetempereret mælk
2 spsk. (eller mere efter smag, men smagen forstærkes efter lidt tid så vær varsom) lakridspulver
1 tsk. salt
en stor klat fødevarefarve evt. wilton
MadMuffins med Blandede Bær
Til 12 stk.
100 g. havregryn
4 dl. koldt vand
1 dl. surmælksprodukt (ymer, tykmælk, yoghurt naturel)
2 æg
150 g. quinoamel (eller alm hvede)
2 spsk. honning
salt
1½ tsk bagepulver
100-200 g. bær
(evt. vanille, hvis de skal være mere kageagtige)
Tænd ovnen på ca.170-180 grader og gør formen klar
Smørcreme
- med hindbærsirup
- eller mokkakaramelsirup
125 g. smør, stuetemperatur
Flormelis
½-1 dl. sirup
evt. vanille
evt. lidt mælk
Trøffelcreme
- med Manjari chokolade
Til et tykt lag i en kage Ø24 cm.
200 g. Valrhona Manjari chokolade, finthakket
2 æggeblommer
50 g. rørsukker
½ liter fløde
1 vanillestang
Kogt KakaoKagecreme
Se under "Brooklyn Blackout" længere oppe på siden for ingredienser og fremgangsmåde..
For en mindre portion til eks. Chokoladesnegle, skal opskriften halveres.
Man kan udelade smør og i stedet tilsætte hakket chokolade i den varme creme, når den er taget af kogepladen!
____________________________________________________
Lakridscreme
(Inciterende Citronmuffins)
Til en stor portion, der rækker til 24+ muffins
160 g. smør, stuetempereret
4-500 g. flormelis
en lille sjat stuetempereret mælk
2 spsk. (eller mere efter smag, men smagen forstærkes efter lidt tid så vær varsom) lakridspulver
1 tsk. salt
en stor klat fødevarefarve evt. wilton
- Stød lakridspulveret i morter eller opløs det evt. i mælken
- Pisk smør, halvdelen af flormelissen og lakrids
- Pisk gradvist mere flormelis og farve i til cremen beholder faconen og er mørkegrå
- Pisk salt i til smagen er rigtig
- Pisk lidt mere.. cremen skal være luftig
- Fyld i sprøjtepose eller smør på kagerne med en ske
MadMuffins med Blandede Bær
Til 12 stk.
100 g. havregryn
4 dl. koldt vand
1 dl. surmælksprodukt (ymer, tykmælk, yoghurt naturel)
2 æg
150 g. quinoamel (eller alm hvede)
2 spsk. honning
salt
1½ tsk bagepulver
100-200 g. bær
(evt. vanille, hvis de skal være mere kageagtige)
- Havregryn og vand koges i en skål 2-3 min. i mikroovn
- Tykmælk og æg røres i
- Mel, honning, salt og bagepulver røres i
- Hæld dejen i forme
- Top med bær
- Bag ved ca. 180 grader i ca. 18-20 min.
MikroovnsChokoladekage
- færdig på 5 minutter
Til 2-4 pers. eller 1 hvis din craving er voldsom
I en mikroovnsegnet skål (evt. Margretheskål) blandes:
4 spsk. mel
4 spsk. sukker
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver
evt. vanille, kardemomme eller instantkaffe alt efter smag og lyst
Herefter tilsættes:
1 æg
3 spsk. olie
3 spsk. mælk
Rør det hele godt sammen og sæt straks skålen i mikroovnen i 3-4 min. på fuld effekt.
Min mikroovn er 800 w og her er 3 min. nok
Husk at lade kagen trække et par minutter.
Jeg har som regel held til at vende kagen ud på en tallerken i hel stand. Den smager bedst nybagt, men med noget creme el.lign. kan den også spises dagen efter.
__________________________________________________
Mokka-KaramelCreme
(Choko'nan Cupcakes)
Se længere nede under Smørcreme for fremgangsmåde til cremen.
Mokka-Karamelsirup til cremen
2 dl. sukker
0,75 dl. espressokaffe
Red Velvet Cake (Rød Fløjlskage)
- a la Hummingbird Bakery med chokoladesansens justeringer
Til en springform Ø24 cm. eller 24 muffins
120 g. stuetempereret smør
300 g. sukker
40 ml. rød frugtfarve eller en smule pastafarve
2 æg
250-300 g. mel
1 tsk. natron
20 g. kakaopulver
3 tsk. hvidvinseddike
Mokka-KaramelCreme
(Choko'nan Cupcakes)
Se længere nede under Smørcreme for fremgangsmåde til cremen.
Mokka-Karamelsirup til cremen
2 dl. sukker
0,75 dl. espressokaffe
- Smelt sukker i en gryde til det karamelliserer
- Hæld forsigtigt kaffen over
- Rør over moderat varme til karamellen er smeltet
- Hæld i en varmefast beholder og køl ned
- Kan nu bruges i flødeskum, smørcreme og i en latte
Red Velvet Cake (Rød Fløjlskage)
- a la Hummingbird Bakery med chokoladesansens justeringer
Til en springform Ø24 cm. eller 24 muffins
120 g. stuetempereret smør
300 g. sukker
40 ml. rød frugtfarve eller en smule pastafarve
2 æg
250-300 g. mel
1 tsk. natron
20 g. kakaopulver
vanille
2½ dl kærnemælk3 tsk. hvidvinseddike
Tænd ovnen på ca.170-180 grader og gør formen klar
- Vej mel, natron, kakao og vanille af i en skål
- Mål mælk og eddike af i et bæger
- I en anden skål piskes smør og sukker til det er luftigt
- Tilsæt frugtfarve og æg ved lav hastighed
- Vend skiftevis melblanding og mælk+eddike i dejen
- Pas på ikke at røre for meget, så bliver kagen tung
- Fyld i form og bag i 40-45 min. eller til et trægrillspyd kommer ud uden våd dej, når det stikkes i kagen, ved muffins er bagetiden ca. 15 min
- Køl kagen helt af og del den i 2-4 lag med en stor skarp brødkniv
- Skær en lille smule af en bund og blend det til krummer
- Læg kagen sammen med flødeosteglasur og overtræk den med det også
- Slut af med at drysse røde krummer på den hvide glasur
Smørcreme
- med hindbærsirup
- eller mokkakaramelsirup
125 g. smør, stuetemperatur
Flormelis
½-1 dl. sirup
evt. vanille
evt. lidt mælk
- Pisk smør med 1 dl. flormelis eller mere til det er rigtig blødt
- Tilsæt sirup, og vanille
- Pisk gradvist mere flormelis i til cremen kan holde faconen og ikke skiller, når man lader den stå lidt.. hvis væsken træder ud fra cremen, piskes mere flormelis i
Trøffelcreme
- med Manjari chokolade
Til et tykt lag i en kage Ø24 cm.
200 g. Valrhona Manjari chokolade, finthakket
2 æggeblommer
50 g. rørsukker
½ liter fløde
1 vanillestang
- Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vanillestangen til det er lyst
- Under omrøring varmes 3 dl fløde med vanillestangen
- Når fløden koger, fjernes den fra varmen, vanillestangen fiskes op
- Mens der piskes, hældes den kogende fløde i en tyd stråle i æggene
- Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt mens der piskes til massen tykner
- Ægge/fløden hældes over den hakkede chokolade og røres til det er ensartet
- Pisk de sidste 2 dl fløde til let skum
- Når chokoladecremen er håndvarm vendes flødeskummet i
- Sæt trøffelcremen i køleskabet og omrør før brug
Ingen jordbærtærte endnu????
SvarSletNej ingen jordbærtærte.. jeg har været i lakrids-, bærcreme-, og muffinmode.. men det var da en meget oplagt ide :-)
SvarSletkan du ikke lægge en opskrift ud på:KærlighedsKage og ForårsFlor
SvarSletJamen det ligger her sådan set allerede :-)
SvarSletDe er begge lavet af biscuitbunde og forskellige variationer af bærmousse.
Opskriften på blåbærskum er uden husblas mens jordbærskum er med husblas. Brug de bær du har lyst til.
I indlæggene for kagerne kan du se præcist, hvad de er bygget op med.
God fornøjelse!
*ChokoladeStine
Hej Stine :-)
SvarSletJeg skal bage en stor firkantet kage til min søsters fødselsdag, med trøffelcreme og "hindbærbomber", og så faldt over din "buiscuitbund" opskrift, som lyder rigtig lækker.
Mit spørgsmål til dig er så, om hvor længe kagebundende kan holde sig? tænkte at lave den onsdag aften, og severe den fredag. Bliver den så kedelig?, og så ville og også lige høre om hvordan du bager bundende? i bradepande, 1 bund af gangen? eller 1 stor kage du så skærer ud i flere bunde? :-)
Kh Laura
Hej Laura
SletBundene kan sagtens holde sig de par dage, hvis du pakker dem ordentligt ind, når de er kølet af. Evt kan du lægge kagen sammen torsdag da den som regel bare bliver bedre af at sætte sig en dags tid.
Hvordan jeg bager bundene afhænger af formål og størrelse. Du skriver at kagen skal være stor og firkantet, så jeg ville bage bundene på hver sin bageplade med bagepapir under. Så er det nemt at skære kanter fra og få præcis den størrelse man vil.
Håber det var en hjælp *ChokoladeStine
heej ville bare sige at jeg er vild med din side, jeg er selv udlært bager og elsker at lave nye ting, men du har rigtig mange spændene opskrifter som jeg er helt vild for at prøve smiler men ville gerne spørge om du bruger en særlig opskrift når du laver bunde til de store flere-lags kager??
SvarSletmed venlig hilsen majbrit
Hej Majbrit
SletTusind tak!
Jeg bruge den samme opskrift til både små og store lagkager. Det er som regel biscuitbunde, jeg bruger, fordi de er dejligt luftige. De store kager med flere etager er støttet med spisepinde og kagepap :-)
Venlig hilsen *ChokoladeStine
Hej.
SvarSletFlotte kager du laver. :)
Jeg står og skal lave en fødselsdags kage til på lørdag. Jeg havde tænkt mig at prøve rød fløjelsbunde for første gang, men syntes at ha læst mig til at de er pænt søde, så jeg et i tvivl om, hvilken fyld jeg skal lave til. Jeg har over vejet noget med lime, men alle de opskrifter jeg har kigget på er med husblads. :( Jeg har dog ingen personlig erfaring med husblads, men det lyder som om at det er mere held end forstand, hvis fyldet lykkes når man putter det i, og jeg vil jo nødig så med håret i post kassen på selve dagen. Har du nogle forslag til, hvad jeg kan gøre eller bruge?