AnisKage med CitronFromage

Opskrifter

Intentionen er at samle mine opskrifter på denne side. Jeg kan godt lide at eksperimentere i køkkenet, så en del af opskrifterne har jeg selv komponeret mig frem til. Mange af de andre opskrifter er mine egne variationer over allerede eksisterende opskrifter og nogle af opskrifterne har jeg selvfølgelig brugt fra bøger og internet.
Jeg forsøger at være tro mod mine inspirationskilder ved at skrive, hvor jeg har dem fra eller linke til andre rare madbloggere med lækre opskrifter. Når man ved, hvor meget arnejde, der ligger bag en blog, er det ikke fair at tyvstjæle andres værk uden at linke. Skulle jeg have glemt det, så skriv til mig :-)


Står der ikke noget under en opskrift er det min egen, står der "a la enelleranden" er det min egen variation af denne opskrift og ellers skriver jeg, hvor opskriften er fra.


Du vil kunne finde dem stillet op i alfabetisk rækkefølge. Der kommer af og til at gå en rum tid før opskrifter fra kagerne i mine blogindlæg kommer på, for det tager tid at forfatte den slags... og nogle gange kan jeg ikke huske, hvad jeg puttede i, men hav tålmodighed og kom gerne med forslag :o)


________________________________________________


Bedstefar med Skægstubbe
(billede)


Til en bradepande


125 g. smeltet smør
125 g. rørsukker
2 æg
1½ dl mælk
200 g. revet marcipan
250 g. mel
2 tsk. bagepulver


Tænd ovnen på ca. 175 grader

  • Rør sukker, æg, mælk og marcipan i det smeltede smør
  • Sigt mel og bagepulver over
  • Vend det sammen til massen lige netop er ensartet
  • Bag midt i ovnen i ca.20 minutter
  • Smør marmelade på kagen
  • Når kagen er kold, pyntes den med smørcreme (se under S længere nede på siden) i et dekorativt mønster
_________________________________________________

Biscuitbunde -med kakao



Til 2 tykke bunde eller 1 stor

120 g. sukker
4 æg med stuetemperatur
60 g. kartoffelmel
40 g. hvedemel (hvis man går efter lyse bunde: 60 g. mel og ingen kakao)
20 g. kakaopulver
vanille
evt. 1 tsk. bagepulver

Brug en skål og et piskeris, der er helt rene og fri for fedt. Skålen må gerne være lun.
Pisk æg og sukker til det har konsistens som flødeskum. En skefuld skal kunne lægges på overfladen uden at flyde ud. Har man ikke en røremaskine med pisker gøres det over vandbad. Det tager typisk 8-10 min. Pisk hellere 5 min. ekstra, hvis Du er i tvivl om konsistensen!
Sigt og vend forsigtigt de tørre ingredienser med en dejskraber og stop så snart, massen er ensartet.
Bred det nænsomt ud i en smurt, meldrysset form eller på bagepapir, der har fået samme behandling.

Bag ved ca. 180-190 grader (alm. ovn) midt i ovnen. Bagetiden afhænger af bundens tykkelse. 10-12 min. for de tynde bunde 15-20 min. for de tykke. Bunden skal føles som en tyk svamp, når man trykker den på midten.
_______________________________________


Blåbærskum
-nemt!


Til fyld og pynt af en lille lagkage


100-200 g. blåbær
lidt sukker
vanille
½ liter fløde

  • Kog blåbær, sukker og vanille sammen i en gryde med en meget lille sjat vand i bunden
  • Mos det sammen
  • Køl det af
  • Pisk den kolde fløde stiv
  • Vend det hele sammen
______________________________________

Brooklyn Blackout
(billeder)

Til en 3-lags Ø20 cm. kage:

100 g. smør med stuetemperatur
250 g. sukker
2 æg
vanille
50 g. kakao
3/4 tsk. bagepulver
3/4 tsk. natron
175 g. mel
1 1/2 dl. mælk (gerne sød- eller kærnemælk)

Tænd ovnen på 170 grader og smør formen(e)
  • Vej de tørre ingredienser af i en skål (minus sukker)
  • Pisk smør og sukker luftigt
  • Tilsæt 1 æg ad gangen
  • Ved lav hastighed røres de tørre ingredienser i lidt ad gangen skiftevis med mælken
  • Fordel dejen i 1 eller 3 forme
  • Bag ca. 40-45 min (1 kage) 25-30 min (3 bunde)
  • Lad dem køle af. Hvis der er 1 kage, deles den i 3, når den er helt kold
  • Skær en tynd skive af en bund og kør den til fine krummer i minihakker el. foodprocessor
  • Bundene lægges sammen med halvdelen af den kolde chokoladecrem og overtrækkes bagefter med den sidste halvdel
  • Stil kagen koldt og dup til sidst et lag kagekrummer på hele kagen
Chokoladecreme til kagen:

OBS.OBS.OBS: Jeg har revideret opskriften, for jeg havde glemt, hvor besværlig den er at lave, og majsmelet giver en lidt spøjs smag, så det er nu skiftet ud med en meget mindre mængde maizena.. håber den fungerer nu!


500 g. sukker
125 g. kakao
ca. 4-6 spsk. maizena (muligvis mere for cremen skal være tyk)
75 g. usaltet smør i tern
vanille
6 dl. vand
1 1/4 dl. vand
  • Kom sukker, kakao, vanille og 6 dl. vand i en stor gryde og bring det i kog
  • Rør af og til i gryden
  • Bland maizena og 1 1/4 dl. vand
  • Pisk det i den kogende kakao og bring det igen i kog under omrøring
  • Kog til det er meget tykt
  • Tag gryden af varmen og rør smør i
  • Hæld i en skål og dæk overfladen med film (helt ned på selve cremen)
  • Sæt på køl
______________________________________


Brunkagemuffins


Dette er en dobbeltportion (20-24 stk. á alm. størrelse)


150 g. smør
4 æg
4 dl. sukker
½ dl. presset saft af en appelsin
2 dl. marmelade (abrikos, appelsin el.lign.)
ca. 6 dl. hvedemel (juster selv op el. ned)
3 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
*1½ tsk. stødte nelliker
*1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær


*Disse mål er med friskstødte hele krydderier, som giver en kraftig smag. Bruges færdigstødte skal mængden justeres lidt op. Jeg ville gerne have brugt hel kanel og frisk ingefær, men det var ikke i huset.

  • Varm ovnen til ca. 200 grader alm. ovn
  • Stil forme frem
  • Smelt smørret ved svag varme i gryde eller ved lav effekt i mikroovn
  • Bland mel, bagepulver og krydderier sammen i et bæger
  • Pisk æg og sukker meget længe til en tyk, tyk æggesnaps i en stor skål (nemmest på køkkenmaskine, ellers over vandbad med håndmikser)
  • Vend forsigtigt de tørre og våde ingredienser i dejen på skift
  • Fyld en frysepose med dejen, klip hul i enden og fordel dejen i formene
  • Bag midt i ovnen i ca. 15-18 minutter omtrent (hold øje)
____________________________________


Chokoladekage a la Claus Meyer
- min yndlings med egne justeringer
(Multiple Muffins, Fabelagtig Fødselsdagskage)


Til en springform på ca. 24 cm. (6-8 pers)


150 g. hakket god mørk chokolade
180 g. smør i tern
5 æg
200 g. sukker
½ dl. Dooleys likør (el. Baileys, Kahlua)
Vanille
50 g. mel
50 g. kakaopulver


Oprindeligt er opskriften med kold, stærk kaffe og 2 tsk. knust kardemomme i stedet for likør og vanille og det smager også aldeles fremragende.


Tænd ovnen på ca. 175 grader. Smør og meldrys springformen.

  • Klargør et vandbad
  • Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad
  • I en anden skål piskes sukker og æg over samme vandbad når chokolade-smørret er smeltet
  • Når æggemassen er luftig som flødeskum piskes den kold på bordet
  • Pisk det lunkne chokolade-smør i
  • Tilsæt likør og vanille
  • Sigt til sidst mel og kakao over og vend det forsigtigt i med dejskraber
  • Hæld i springform og bag ca. 30-40 minutter
Kagen kan også med fordel bages som muffins og pyntes med ganache af lys chokolade. Bagetiden forkortes naturligvis.
______________________________________________


ChokoladeSurprise Muffins
-med rabarberkompot og chokoladetrøffel


(billeder)


Denne opskrift er til 12 stk., men tallene i parentes er til dobbelt portion, hvis man har varmluftovn, for dejen har ikke godt af at stå og vente, så de skal bages med det samme.. eller man kan lave amerikanske store muffins :-)


115(230) g. mel
50(100) g. sukker
3(6) spsk. kakao
½(1) tsk. natron
___________: disse ting vejes af og sigtes over i en skål


½(1) dl. citronsaft
1(2) dl. mælk
3(6) spsk. solsikkeolie
1½(3) tsk. hvidvinseddike
________________: disse ting måles af i en kande

  • Tænd ovnen på175 grader (180 alm. ovn)
  • Stil formene frem og brug gerne 2 stk. pr. muffin, hvis de er mønstrede
  • Hæld de våde ingredienser over i de tørre
  • Rør forsigtigt sammen og stop så snart dejen er ensartet
  • Bag i ca. 10-12 min. (15 min. alm. ovn)
  • Køl af på en rist
  • Udhul kagerne med en teske og fyld hullet med kompot eller favorit marmeladen
  • Læg "låget" på igen
  • Smør ganache eller sprøjt smørcreme eller icing på
  • Spis!
Chokoladeganachen (trøffelcreme) til disse kager er lavet af:
100 g. mørk chokolade
1½ dl. øko. fløde

  • Hak chokoladen meget fint -evt. i minihakker
  • Varm fløden i en skål 1-2 min. i mikroovn
  • Rør fløde og chokolade sammen
  • Når cremen er håndlunken piskes den godt og sættes på køl til den ikke flyder ud
  • Smør/sprøjt på kagerne
Chokolademuffins Med Ymer:
    Jeg har brugt samme muffinopskrift bare med ymer (se billede) i stedet for citronsaft og smeltet smør i stedet for olie.. det giver en stærkere chokoladesmag og en lidt skønnere krumme.
    __________________________________________


    Choko'nan Cupcakes


    Til en stor portion.. ca.20-24 alm. eller 36-48 mini


    3 mosede overmodne bananer
    0,75 dl. olie
    3 spsk kakao
    80 g. sukker
    vanille
    2 dl. mælk
    2 tsk. hvidvinseddike
    ca. 200 g. mel
    1 tsk bagepulver
    ½ tsk natron
    2 æg

    • Mos bananerne i en skål med en gaffel
    • Bland olie, sukker og vanille i bananmosen
    • Mål mælken af i et bæger sammen med eddike
    • Mål mel, kakao, bagepulver og natron af i en skål
    • Bland skiftevis våde og tørre ingredienser i bananblandingen uden at røre for voldsomt
    • Rør æggene i
    • Kom dejen i forme og bag ved 170 grader
    • 12-14 min. for minicupcakes - 18-20 min. for almindelige
    • Køl af og pynt.. eller æd halvdelen mens de stadig er lune, bare for at være sikker på de stadig smager ok...
    • Brug eksempelvis Mokka-KaramelCreme, se længere nede under Mokka-Karamel og Smørcreme
    _______________________________________




    Citronmuffins
    - med polenta og blåbær
    (Muffins og andre kager af Susannah Blake)


    Til 10-12 stk.


    50 g. polentamel
    40 g. hvedemel
    1 tsk. bagepulver
    1 spsk. cremefraiche
    1½ spsk. olie
    revet skal og saft af 1 citron
    1 æg
    50 g. sukker
    blåbær efter smag -min. 50 g.

    • Tænd ovnen på ca. 180 grader og gør formene klar
    • Vej polenta, hvedemel og bagepulver af i en skål
    • Mål cremefraiche, olie og citron af i en kande
    • Pisk æg og sukker i en skål til det er tykt
    • Vend tørre og våde ingredienser i på skift
    • Fordel dejen i formene og bag i ca. 15 min
    ______________________________________


    Flødeoste Glasur
    - til eksempelvis Red Velvet Cake
    (Fra Hummingbird Bakery)


    Til fyld og overtræk af en stor kage eller topping til 24 mufins


    500 g. flormelis
    100 g. smør, stuetemperatur
    250 g. flødeost (eks. Buko naturel, som er ren flødeost i modsætning til Philadelphia)
    Vanille

    • Pisk flormelis og smør
    • Tilsæt flødeost
    ______________________________________________

    Ganache, hvid

    Denne ganache ( trøffelmasse) bruger jeg indimellem til at smøre kager op med i stedet for smørcreme, som jeg ikke er så vild med, men den er ikke god under fondant, da den opløser fondanten, så her bruges mørk chokolade i stedet.

    I forholdet 100 g. : 1 dl. 
    Hvid chokolade - jeg bruger gerne Ivoire fra Valrhona
    Fløde - jeg elsker den økologiske fra Thise
    Jeg synes, at det er nemmest at hakke chokoladen i en minihakker, da den smelter bedst, når den er meget finthakket.
    • Lad chokoladen blive i minihakkeren.
    • Fløden varmes i mikroovn til den næsten koger og hældes så over chokoladen.
    • Lad det stå 10 minutter uden at gøre noget ved det.
    • Luk så minihakkeren og tryk forsigtigt et par gange på knappen til massen akkurat er blandet.
    • Nu sættes hakkerbeholderen med låg på i køleskab til det er koldt.
    • Når massen skal bruges køres massen kort i hakkeren til den har konsistens som blødt smør og er nu klar til brug :-)
    Man kan lave ganache af lys og mørk chokokade på samme måde, men har man investeret i dyr mørk chokolade vil jeg ikke anbefale det, da den er mere sart. Her vil jeg nøjes med at finthakke chokoladen i minihakkeren.
    _________________________________________________


    Ganache, hvid med appelsin


    150 g. hvid chokolade
    1 dl. fløde
    20 g. smør
    revet skal af 1 øko.appelsin
    presset saft af ½ appelsin
    Kornene fra ½ stang Tahitivanilje

    • Hak chokoladen fint
    • Varm fløden og hæld den over chokoladen
    • Tilsæt appelsin og vanilje
    • Rør til massen er jævn
    • Køl ned i køleskab
    • Piskes let før brug og kommes evt. i sprøjtepose med en stjernetyl
    _______________________________

    Genoise bunde
    (Fra Politikens Store Bagebog)

    Disse bunde bages på samme måde som biscuitbunde og med samme ingredienser, der tilføjes bare 60 g. smeltet eller let brunet smør til opskriften. Man kan også sagtens erstatte noget eller al smørret med smeltet chokolade.

    Følg opskriften til biscuitbunde.

    Det vigtigste er, at man starter med at smelte smør/chokoladen, så det kan nå at køle af, inden det blandes i dejen som det sidste inden den bages. Husk også at tilnærme masserne til hinanden ved at vende lidt af den luftige ægge-dej i smørret inden smørret vendes i dejen, så man undgår at slå for meget luft ud af den sarte dej.
    _________________________________________________

    GulerodsGrovbrød
    (billede)


    Opskrift:
    50 g. gær
    5-7 dl. vand
    1 tsk. salt
    1 spsk. honning
    3 dl. rugmel
    1 æg
    ½ pose urtekram spelt kornblanding
    et par store fintrevne gulerødder
    evt. et skvæt mælk eller yoghurt
    hvedemel til dejen har den rette konsistens.
    _______________________

    Hurtig Hindbærkage -med kardemomme
    (billeder)

    Til en bradepandefuld


    150 g. Smeltet smør
    400 g. Sukker
    2 æg
    6 dl. Mælk
    550 g. Mel
    ½ tsk. Friskstødt kardemomme
    Vanille
    2 tsk. Bagepulver
    1 tsk. Natron
    1 spsk. Hvidvinseddike
    ½ pose frosne hindbær
    Evt. perlesukker eller flormelis til pynt


    Tænd ovnen på 190° og for bradepanden med bagepapir.


    • Vej mel, krydderier og bagepulver af i en skål
    • Rør smør og sukker sammen
    • Rør æggene i et ad gangen
    • Ved lav hastighed røres de tørre ingredienser og mælken i på skift
    • Bland natron og eddike i en kop og kom det straks i dejen
    • Hæld dejen i formen og fordel bærrene jævnt over den
    • Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter
    • Drys perlesukker over kagen inden servering

    _______________________________________


    Hvid chokolademousse -med citrus
    (Fabelagtig Fødselsdagskage)


    Til 1 lag i en Ø24 cm. kage har jeg brugt:


    100 g. god hvid chokolade
    ca. 2½ dl. økologisk fløde
    1 bæger past. æggehvider
    ½ stang Tahiti vanille
    revet skal fra 1 økologisk citron
    3 blade husblas
    • Læg husblassen i blød i en skål koldt vand.
    • Flæk vanillestangen og bland kornene med en tsk. sukker for at skille dem lidt ad.
    • Smelt chokoladen over vandbad sammen med ½ dl. fløde og vanillen.
    • Fjern gryden fra varmen så snart, det er flydende og riv citronskal i.
    • Pisk æggehviderne stive.
    • Pisk resten af fløden let.
    • Vend en skefuld af flødeskummet i den lune chokolade og vend derefter chokoladen over i resten af flødeskummet.
    • Smelt nu husblassen over vandbad i den skål chokoladen lige har været i og bland den derefter i chokoladeskummet.
    • Vend en lille smule af chokoladeskummet i de stive æggehvider og vend så æggehviderne i chokoladeskummet.
    Til "fabelagtig Fødselsdagskage" har jeg ganget opskiften med 3
    _________________________________________________

    Hvide chokolade muffins
    - med blåbær og chokoladestykker
    (billeder)

    Til 10-12 stk.

    250 g. mel
    2 tsk. bagepulver
    vanille
    75 g. smeltet hvid chokolade
    150 g. bær (blåbær, hindbær, brombær eller lign.)
    100-150 g. hakket mælkechokolade
    3 spsk. honning
    3 spsk. rapsolie
    1 æg
    175 ml. mælk 
    evt. citronsaft

    Tænd ovnen på ca. 180 og stil en pageplade frem med muffinforme.
    • Vej de tørre ingredienser af i en skål
    • Smelt den hvide chokolade
    • Pisk æg og honning
    • Vend på skift tørre og våde ingredienser i dejen
    • Vend til sidst mælkechokolade og bær i dejen
    • Fordel dejen i formene
    • Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter
    ___________________________________________________


    Inciterende Citronmuffins


    Til 24 stk.



    250 g. mel
    3 tsk. bagepulver

    300 g. sukker
    4 spsk. revet citronskal (KUN det gule)
    vanillestang
    80 g. smør, stuetempereret
    1 dl. citronsaft
    1½ dl mælk
    2 æg medium
    100 g. mørk, kraftig chokolade hakket i ret små stykker (her er brugt Superior fra Føtex)

    • Tænd ovnen på ca. 170 grader og stil formene frem
    • Vej mel og bagepulver af i en skål
    • Kom sukker, citronskal, vanillekorn og smør i røremaskinen
    • Mål mælk og citronsaft af i en kop
    • Rør skiftevis væske og mel i smørblandingen ved lav hastighed
    • Rør æggene i
    • Vend til sidst chokoladestykkerne i (se under Tips/Tricks, hvordan man undgår, at de falder til bunds i kagen)
    • Fyld formene og bag i ca. 20 min. til et træspyd kommer usnasket ud
    • Pynt med Lakridscreme, når de er kolde
    ____________________________________


    Jordbærskum
    - hvor gærdet er lavest
    (Jordbær Bonus)

    ½ liter økologisk piskefløde
    1 pose frosne jordbær
    ½-1 dl. økologisk rørsukker
    vanille
    4-6 blade husblas i en skål koldt vand
    • Bring jordbær, sukker, vanille og en lille sjat vand i kog i en gryde
    • Når jordbærrene er bløde, blendes stadset
    • Vrid husblassen for vand og kom det i den varme jordbærgrød
    • Køl grøden af i en skål i køleskab
    • Pisk fløden let og ved den sammen med den kølige grød
    Hvis det skal gå endnu hurtigere, kan man sparke gærdet ned og bruge færdig jordbærgrød, vende smeltet husblas i og til sidst pisket fløde med vanille.
    ____________________________________________________


    Klassisk Kagecreme - kogt creme
    (Fredagshygge-Chokoladekage, KaramelKage Kurtiserer Prægtige Pærer)


    Til 1 portion, der dækker 1 lag i en kage


    3 æggeblommer
    2½ dl. mælk
    60 g. sukker
    2 spsk. maizena
    vanille
    • Kom alle ingredienserne i en gryde
    • Under omrøring med piskeris bringes cremen i kog til den tykner og lyder hul
    • Kom cremen i en skål og dæk den med madfilm -helt ned på overfladen af cremen
    • Stil den på køl
    Cremen kan varieres i alle mulige smagsvarianter med chokolade, kakao, kaffe, karamel, citron etc.
    Man kan desuden tilsætte husblas og flødeskum for en mere luftig creme, som eksempelvis bruges i Othello Lagkage.


    Med karamel:

    • Start med at smelte sukkeret til det er gyldenbrun karamel
    • Hæld forsigtigt mælken over.. den må ikke være iskold
    • Rør til karamellem er opløst
    • Bland maizena med enten æggeblommer eller udelad dem og bland med lidt vand i stedet
    • Smag til med vanille
    • Når cremen er kold blades flødeskum i

    _____________________________________________________


    Kogt KakaoKagecreme


    Se under "Brooklyn Blackout" længere oppe på siden for ingredienser og fremgangsmåde..


    For en mindre portion til eks. Chokoladesnegle, skal opskriften halveres.
    Man kan udelade smør og i stedet tilsætte hakket chokolade i den varme creme, når den er taget af kogepladen!
    ____________________________________________________


    Lakridscreme
    (Inciterende Citronmuffins)


    Til en stor portion, der rækker til 24+ muffins


    160 g. smør, stuetempereret
    4-500 g. flormelis
    en lille sjat stuetempereret mælk
    2 spsk. (eller mere efter smag, men smagen forstærkes efter lidt tid så vær varsom) lakridspulver
    1 tsk. salt
    en stor klat fødevarefarve evt. wilton

    • Stød lakridspulveret i morter eller opløs det evt. i mælken
    • Pisk smør, halvdelen af flormelissen og lakrids
    • Pisk gradvist mere flormelis og farve i til cremen beholder faconen og er mørkegrå
    • Pisk salt i til smagen er rigtig
    • Pisk lidt mere.. cremen skal være luftig
    • Fyld i sprøjtepose eller smør på kagerne med en ske
    _________________________________________


    MadMuffins med Blandede Bær


    Til 12 stk.


    100 g. havregryn
    4 dl. koldt vand
    1 dl. surmælksprodukt (ymer, tykmælk, yoghurt naturel)
    2 æg
    150 g. quinoamel (eller alm hvede)
    2 spsk. honning
    salt
    1½ tsk bagepulver
    100-200 g. bær
    (evt. vanille, hvis de skal være mere kageagtige)

    • Havregryn og vand koges i en skål 2-3 min. i mikroovn
    • Tykmælk og æg røres i
    • Mel, honning, salt og bagepulver røres i
    • Hæld dejen i forme
    • Top med bær
    • Bag ved ca. 180 grader i ca. 18-20 min.
    ______________________________________

    MikroovnsChokoladekage
    - færdig på 5 minutter

    Til 2-4 pers. eller 1 hvis din craving er voldsom

    I en mikroovnsegnet skål (evt. Margretheskål) blandes:
    4 spsk. mel
    4 spsk. sukker
    2 spsk. kakao
    ½ tsk. bagepulver
    evt. vanille, kardemomme eller instantkaffe alt efter smag og lyst

    Herefter tilsættes:
    1 æg
    3 spsk. olie
    3 spsk. mælk

    Rør det hele godt sammen og sæt straks skålen i mikroovnen i 3-4 min. på fuld effekt.
    Min mikroovn er 800 w og her er 3 min. nok
    Husk at lade kagen trække et par minutter.
    Jeg har som regel held til at vende kagen ud på en tallerken i hel stand. Den smager bedst nybagt, men med noget creme el.lign. kan den også spises dagen efter.
    __________________________________________________


    Mokka-KaramelCreme
    (Choko'nan Cupcakes)


    Se længere nede under Smørcreme for fremgangsmåde til cremen.


    Mokka-Karamelsirup til cremen


    2 dl. sukker
    0,75 dl. espressokaffe

    • Smelt sukker i en gryde til det karamelliserer
    • Hæld forsigtigt kaffen over
    • Rør over moderat varme til karamellen er smeltet
    • Hæld i en varmefast beholder og køl ned
    • Kan nu bruges i flødeskum, smørcreme og i en latte
    ______________________________________


    Red Velvet Cake (Rød Fløjlskage)
    - a la Hummingbird Bakery med chokoladesansens justeringer


    Til en springform Ø24 cm. eller 24 muffins


    120 g. stuetempereret smør
    300 g. sukker
    40 ml. rød frugtfarve eller en smule pastafarve
    2 æg
    250-300 g. mel
    1 tsk. natron
    20 g. kakaopulver
    vanille
    2½ dl kærnemælk
    3 tsk. hvidvinseddike


    Tænd ovnen på ca.170-180 grader og gør formen klar

    • Vej mel, natron, kakao og vanille af i en skål
    • Mål mælk og eddike af i et bæger
    • I en anden skål piskes smør og sukker til det er luftigt
    • Tilsæt frugtfarve og æg ved lav hastighed
    • Vend skiftevis melblanding og mælk+eddike i dejen
    • Pas på ikke at røre for meget, så bliver kagen tung
    • Fyld i form og bag i 40-45 min. eller til et trægrillspyd kommer ud uden våd dej, når det stikkes i kagen, ved muffins er bagetiden ca. 15 min
    • Køl kagen helt af og del den i 2-4 lag med en stor skarp brødkniv
    • Skær en lille smule af en bund og blend det til krummer
    • Læg kagen sammen med flødeosteglasur og overtræk den med det også
    • Slut af med at drysse røde krummer på den hvide glasur
    ________________________________________


    Smørcreme
    - med hindbærsirup
    - eller mokkakaramelsirup


    125 g. smør, stuetemperatur
    Flormelis
    ½-1 dl. sirup
    evt. vanille
    evt. lidt mælk

    • Pisk smør med 1 dl. flormelis eller mere til det er rigtig blødt
    • Tilsæt sirup, og vanille
    • Pisk gradvist mere flormelis i til cremen kan holde faconen og ikke skiller, når man lader den stå lidt.. hvis væsken træder ud fra cremen, piskes mere flormelis i
    _________________________________________


    Trøffelcreme
    - med Manjari chokolade


    Til et tykt lag i en kage Ø24 cm.


    200 g. Valrhona Manjari chokolade, finthakket
    2 æggeblommer
    50 g. rørsukker
    ½ liter fløde
    1 vanillestang

    • Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vanillestangen til det er lyst
    • Under omrøring varmes 3 dl fløde med vanillestangen
    • Når fløden koger, fjernes den fra varmen, vanillestangen fiskes op
    • Mens der piskes, hældes den kogende fløde i en tyd stråle i æggene
    • Blandingen hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt mens der piskes til massen tykner
    • Ægge/fløden hældes over den hakkede chokolade og røres til det er ensartet
    • Pisk de sidste 2 dl fløde til let skum
    • Når chokoladecremen er håndvarm vendes flødeskummet i
    • Sæt trøffelcremen i køleskabet og omrør før brug
    _________________________________________

    9 kommentarer:

    1. Ingen jordbærtærte endnu????

      SvarSlet
    2. Nej ingen jordbærtærte.. jeg har været i lakrids-, bærcreme-, og muffinmode.. men det var da en meget oplagt ide :-)

      SvarSlet
    3. kan du ikke lægge en opskrift ud på:KærlighedsKage og ForårsFlor

      SvarSlet
    4. Jamen det ligger her sådan set allerede :-)
      De er begge lavet af biscuitbunde og forskellige variationer af bærmousse.
      Opskriften på blåbærskum er uden husblas mens jordbærskum er med husblas. Brug de bær du har lyst til.
      I indlæggene for kagerne kan du se præcist, hvad de er bygget op med.
      God fornøjelse!
      *ChokoladeStine

      SvarSlet
    5. Hej Stine :-)
      Jeg skal bage en stor firkantet kage til min søsters fødselsdag, med trøffelcreme og "hindbærbomber", og så faldt over din "buiscuitbund" opskrift, som lyder rigtig lækker.
      Mit spørgsmål til dig er så, om hvor længe kagebundende kan holde sig? tænkte at lave den onsdag aften, og severe den fredag. Bliver den så kedelig?, og så ville og også lige høre om hvordan du bager bundende? i bradepande, 1 bund af gangen? eller 1 stor kage du så skærer ud i flere bunde? :-)
      Kh Laura

      SvarSlet
      Svar
      1. Hej Laura
        Bundene kan sagtens holde sig de par dage, hvis du pakker dem ordentligt ind, når de er kølet af. Evt kan du lægge kagen sammen torsdag da den som regel bare bliver bedre af at sætte sig en dags tid.
        Hvordan jeg bager bundene afhænger af formål og størrelse. Du skriver at kagen skal være stor og firkantet, så jeg ville bage bundene på hver sin bageplade med bagepapir under. Så er det nemt at skære kanter fra og få præcis den størrelse man vil.

        Håber det var en hjælp *ChokoladeStine

        Slet
    6. heej ville bare sige at jeg er vild med din side, jeg er selv udlært bager og elsker at lave nye ting, men du har rigtig mange spændene opskrifter som jeg er helt vild for at prøve smiler men ville gerne spørge om du bruger en særlig opskrift når du laver bunde til de store flere-lags kager??
      med venlig hilsen majbrit

      SvarSlet
      Svar
      1. Hej Majbrit

        Tusind tak!
        Jeg bruge den samme opskrift til både små og store lagkager. Det er som regel biscuitbunde, jeg bruger, fordi de er dejligt luftige. De store kager med flere etager er støttet med spisepinde og kagepap :-)

        Venlig hilsen *ChokoladeStine

        Slet
    7. Hej.
      Flotte kager du laver. :)
      Jeg står og skal lave en fødselsdags kage til på lørdag. Jeg havde tænkt mig at prøve rød fløjelsbunde for første gang, men syntes at ha læst mig til at de er pænt søde, så jeg et i tvivl om, hvilken fyld jeg skal lave til. Jeg har over vejet noget med lime, men alle de opskrifter jeg har kigget på er med husblads. :( Jeg har dog ingen personlig erfaring med husblads, men det lyder som om at det er mere held end forstand, hvis fyldet lykkes når man putter det i, og jeg vil jo nødig så med håret i post kassen på selve dagen. Har du nogle forslag til, hvad jeg kan gøre eller bruge?

      SvarSlet

    Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

    Søg i denne blog